Linkbuilding: je beste vriend voor hogere rankings

Linkbuilding is een van de belangrijkste aspecten van SEO omdat het zoekmachines helpt te weten waar je pagina over gaat. Wanneer er gelinkt wordt naar jouw website vanaf andere pagina’s, vertellen deze links Google dat deze inhoud relevantie heeft voor het onderwerp en een hogere rang moet krijgen. Het is echter niet genoeg om alleen links te bouwen – ze moeten relevant zijn voor Google om ze enig gewicht te geven!

De belangrijkste linkbuilding strategieën

Er zijn verschillende soorten linkbuilding strategieën die je hiervoor kunt gebruiken. Eén strategie is om de redacteuren van websites die met je bedrijf te maken hebben te mailen en hen te vragen een link naar je site te plaatsen. Je kan ook proberen commentaar te geven op bestaande websites met relevante inhoud, contact opnemen met bloggers met het verzoek je site te bezoeken of een gastblog bericht op hun website te organiseren.

Hoe vind je relevante websites en bloggers die links willen bouwen

De beste manier om relevante websites te vinden is te zoeken in de populairste categorieën op Google. Als je eenmaal een website hebt gevonden, zoek dan naar links op de pagina. Als deze website geen links heeft, kun je zoeken naar blogs in dezelfde categorie en contact met hen opnemen om te vragen of ze jouw link willen plaatsen op hun site. Dit kan een effectieve manier zijn om je linkbuilding campagne te beginnen!

Je linkbuilding uitbesteden

Het e-mailen van redacteuren en het becommentariëren van websites kan een tijdrovende taak zijn. Als je niet de tijd of de middelen hebt om dit te doen, kun je iemand anders vragen om het voor je te doen! Wanneer je je linkbuilding strategie uitbesteedt, zijn de voordelen eindeloos. Je zult tijd en energie besparen. Je zult ook meer kans hebben om backlinks te vinden van sites van hoge kwaliteit omdat zij de campagne voor jou zullen voeren!

De voordelen van linkbuilding

Er zijn verschillende voordelen van linkbuilding, dit zijn de grootste drie voordelen:

  1. Hogere rankings – Wanneer je veel links hebt van websites van hoge kwaliteit, zal je website hoger ranken in de zoekmachine resultaten pagina’s. Dit betekent dat meer mensen je website zullen zien en waarschijnlijk zullen bezoeken.
  2. Verhoogd verkeer – Hoe hoger je website scoort, hoe meer verkeer je zal ontvangen. Dit komt omdat mensen eerder zullen klikken op de bovenste resultaten dan op de resultaten die lager op de pagina staan.
  3. Verbeterde naamsbekendheid – Wanneer mensen je website hoog zien scoren voor relevante zoekwoorden, zullen ze je merk gaan associëren met deze zoekwoorden. Dit kan helpen om de naamsbekendheid te vergroten en meer verkeer naar je website leiden in de toekomst.